Vanliga frågor

Varför behöver nya skor särskild vård?

Nya skor har inte tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta. Impregnera därför skorna innan de används första gången och därefter med jämna mellanrum – då håller de längre.


Varför ska jag vårda mina skor?

Att alltid ha välvårdade skor borde vara lika självklart som att bry sig om sin frisyr eller sina kläder. Skovård är inte komplicerat och gör dessutom att dina skor håller betydligt längre.


Hur vet jag hur jag ska ta hand om mina skor?

Skovård består av tre enkla steg; Rengör, Vårda, Skydda!
Utgå alltid från vilket material skon är gjord av. Läder, mocka nubuck, oljat läder, textil eller skor med tex-membran – skor finns ju i många utföranden. Vissa material är ömtåliga och kräver särskild vård, t ex mocka och nubuck. Så använd alltid det preparat som rekommenderas eftersom det är speciellt anpassat för materialet i skon.


Varför skall jag använda sulor?

Sulor kan tex hjälpa till att fylla ut skorna för bättre passform. Eller för att hålla fötterna varma under vintern och fräscha under sommaren. Tunna lädersulor med aktivt kolfilter håller tex fötterna torra och motverkar ovälkomna dofter. Gelsulor i festskorna dämpar tryck och avlastar.


Vad gör jag om jag har t ex ömmande fötter?

80 % av befolkningen har någon slags problem med fötterna men gör ingenting åt dem! Men det går att göra något åt lindrigare fotbesvär.

Det finns en uppsjö av uppbyggda fotbäddar för fotbesvär av olika slag. Anatomiska sulor och fotbäddar kan tex stödja fotvalv, förfot och häl. Använd på jobbet, på fritiden eller på festen!
-fötterna får en bättre form
-motverkar trötta och ömma fötter
-dämpar tryck
-håller fötterna fräscha med material som doftar gott och motverkar fotsvett.


Jag vill jogga även på halkigt vinterunderlag, kan halkskydd hjälpa mig?

Javisst! Trä ett par Cross Country på joggingskorna så är du säker på att inte halka. Cross Country är ett halkskydd tillverkat i hållbart gummi och med sju dubbar under fotblad och häl. Samtliga dubbar är utbytbara och tillverkade i härdat stål för högsta slitstyrka.
Halkskydd finns i flera utföranden och med olika användningsområden.

Vanliga frågor
SkoDon
Affärside
Personlig service
Integritetspolicy

Laholm Öppettider
Mån – Fre: 10.00 – 18.00
Lör: 10.00 – 16.00
Sön: 11.00 – 16.00

tel: 0430-70 211
mail: info@skodon.se
adress: Industrigatan 39
312 34 Laholm

Falkenberg Öppettider
Mån – Fre: 10.00 – 18.00
Lör: 10.00 – 15.00

tel: 0346-80 310
mail: info@skodon.se
adress: Hjortvägen 6
311 41 Falkenberg

Facebook Instagram
Kreera web&design Logo